• Adzuki fazuľa BIO

Tejto strukovine sú pripisované zaujímavé liečivé účinky. Ak sa zameriame však na obsahové látky, zistíme, že úplne po práve. Adzuki sú totiž zdrojom vitamínu B, bielkovín, vlákniny, sacharidov a mnohých minerálnych látok. Navyše sú ľahko stráviteľné a vďaka relatívne nízkej energetickej hodnote bývajú odporúčané aj pre rôzne diéty. Ich hlavným kladom je však blahodarné pôsobenie na funkciu obličiek. Aj vďaka tomu sú dôležitou súčasťou tradičnej čínskej medicíny, v ktorej sa ňou liečia všetky obličkové ochorenia. To, že sú obličky jeden z najdôležitejších orgánov a ovplyvňujú plno procesov v tele,  určite viete.

Fazuľa adzuki zároveň znižujú hladinu škodlivého LDL cholesterolu, takže ich konzumácia je účinnou prevenciou pred vznikom srdcových ochorení. Vyskúšať ich môžu tiež ľudia, ktorí trpia zvýšenou únavou. Podľa niektorých názorov pôsobí preventívne aj proti rakovine. Vďaka vysokému obsahu rastlinných bielkovou sú fazuľa adzuki obľúbené tiež medzi vegetariánov a vegánov.

Výživové údaje                                                             v 100 g                         

  Energia1 362 kJ / 322 kcal
  tuky0,50 g
        - z toho nasýtené mastné kyseliny0,10 g
  sacharidy53,00 g
        - z toho cukry0,20 g
  vláknina9,6 g
  bielkoviny21,00 g
  soľ0,01 g

 


Krajina pôvodu:Poľnohospodárstvo mimo EÚ (balené v ČR)

Skladovanie: Skladujte pri teplote do 25°C a relatívnej vlhkosti vzduchu nejviac 70%.

Alergény: môže obsahovať stopy sezamu.

Krajina pôvodu: 


Krajina pôvodu:Poľnohospodárstvo mimo EÚ 

Napísať recenziu

Prosím prihláste sa alebo zaregistrujte pre pridanie recenzie

Adzuki fazuľa BIO

  • 1.50€

  • Cena vo vernostných bodoch: 1

Dostupné možnosti