• Džem z lesného ovocia TOP BIO 210g Agritur

Džem z lesného ovocia vyrobený bez použitia pektínu (gelfixu), cukru a akýchkoľvek zahusťovadiel. Vďaka procesu výroby pod tlakom menším ako 1 bar a maximálnej teplote 45 – 50°C si džemy uchovávajú všetky enzýmy, minerály a vitamíny, ktoré sa nachádzajú v ovocí. Tento proces výroby zabezpečí, že ovocie si zachová pôvodnú vôňu, farbu a chuť.

 S nízkym obsahom cukru, takže sú vhodné aj pre ľudí s nízkosacharidovou diétou. Ovocie sa zhromažďuje vo veľkom tlakovom kotli, ktorý je hermeticky uzatvorený (viď. obr.). Výhody tohto kotla sú pozoruhodné a zásadné pre zachovanie chuti, farby a vône spracovávaného ovocia. Tlakový kotol varí ovocie pod tlakom ( tlak je menší ako 1 bar). To umožňuje z ovocia extrahovať vodu už pri teplote 45 – 50 °C veľmi rýchlo, čím sa zachovajú nezmenené organoleptické vlastnosti spracovaného ovocia. Tento proces sa výrazne odlišuje od tradičného spracovania džemov pri teplote 100 °C. Nakoľko sa ovocie spracováva pod tlakom a pri teplote 45 – 50 °C, tak si ovocie zachováva prirodzenú farbu, pretože neoxiduje počas spracovávania. Spracované ovocie sa vyznačuje aj vynikajúcou vôňou a chuťou.

Napísať recenziu

Prosím prihláste sa alebo zaregistrujte pre pridanie recenzie

Džem z lesného ovocia TOP BIO 210g Agritur

  • 6.20€