• Džem z lesného ovocia TOP BIO 210g Agritur
Prémiový džem z lesného ovocia vyrobený bez použitia pektínu (gelfixu), cukru a akýchkoľvek zahusťovadiel. Vďaka procesu výroby pod tlakom menším ako 1 bar a maximálnej teplote 45 – 50°C si džemy uchovávajú všetky enzýmy, minerály a vitamíny, ktoré sa nachádzajú v ovocí. Tento proces výroby zabezpečí, že ovocie si zachová pôvodnú vôňu, farbu a chuť. Na výrobu 100g džemu bolo použitých 145g čerstvých a dozretých lesných plodov. Divé čučoriedky (Vaccinuim myrtillus), ktoré sa používajú na výrobu džemu pochádzajú priamo z regionálneho parku Corno alle Scale. Čučoriedky rastú prirodzene v čistom a horskom prostredí vo výške 1000 – 1800 m.n.m. Čo sa týka kvality, tak ide o najlepšie čučoriedky nielen v Taliansku, ale aj na svete. Džemy TOP BIO patria medzi najkvalitnejšie džemy, ktoré sú dostupné na trhu, pretože sa v nich neničia enzýmy, vitamíny a minerály varom pri 100°C ako pri tradičnom spôsobe výroby džemov. Tip na čítanie Džem bez cukru - existuje vôbec? Prinášame aj nemožné! Zloženie divé čučoriedky*, jahody*, maliny*, koncentrovaná hroznová šťava*, citrónová šťava* *z biologického poľnohospodárstva Výhody TOP BIO džemov vyrobených z ovocia od farmárov Bez zahusťovadiel (pektínu). Bez konzervantov. Bez umelých aróm. Bez farbív. Bez pridaného cukru (obsahujú len prirodzene sa vyskytujúci cukor v ovocí). Vyrobené z talianskeho ovocia pochádzajúceho priamo od farmárov. Ovocie je vypestované farmármi združenými v Cooperativa Agritur, ktorá sa nachádza v blízkosti regionálneho parku Corno alle Scale pri Bologni. S nízkym obsahom cukru, takže sú vhodné aj pre ľudí s nízkosacharidovou diétou. Ovocie sa zhromažďuje vo veľkom tlakovom kotli, ktorý je hermeticky uzatvorený (viď. obr.). Výhody tohto kotla sú pozoruhodné a zásadné pre zachovanie chuti, farby a vône spracovávaného ovocia. Tlakový kotol varí ovocie pod tlakom ( tlak je menší ako 1 bar). To umožňuje z ovocia extrahovať vodu už pri teplote 45 – 50 °C veľmi rýchlo, čím sa zachovajú nezmenené organoleptické vlastnosti spracovaného ovocia. Tento proces sa výrazne odlišuje od tradičného spracovania džemov pri teplote 100 °C. Nakoľko sa ovocie spracováva pod tlakom a pri teplote 45 – 50 °C, tak si ovocie zachováva prirodzenú farbu, pretože neoxiduje počas spracovávania. Spracované ovocie sa vyznačuje aj vynikajúcou vôňou a chuťou.

Napísať recenziu

Prosím prihláste sa alebo zaregistrujte pre pridanie recenzie

Džem z lesného ovocia TOP BIO 210g Agritur

  • 6.20€