• Karobový prášok

Keď  „mlsať“,  tak zdravo... účinky a výhody karobu

Karob je zdravšou alternatívou kakaa a to nielen vďaka farbe, ale aj chuti.  Hoci  úplne nenahradí typickú čokoládovú vôňu,  hodí sa do zmrzliny, na pečenie, varenie a pod. Napríklad v pečive ho od kakaa ani nerozoznáte. V porovnaní s kakaom má však vyšší obsah vápnika, menej tuku a kalórií.  A to už je zopár vážnych dôvodov,  prečo si ho dať radšej ako čokoládu.  

Dopriať si ho môžu aj alergici na kakao (o alergii na karob sa veľmi nedočítame, pretože je veľmi minimálne pravdepodobná). Vďaka celkom slušnému obsahu vlákniny znižuje zlý cholesterol v krvi, čím bojuje proti mnohým ďalším civilizačným ochoreniam s tým spojeným. Taktiež pomáha pri trávení a vylučovaní. Do karobových výrobkov sa nemusia pridávať na zjemnenie ani cukor, ani tuk. Karob je sám o sebe sladký a chutný.   Je v ňom  plno vitamínov, minerálov a stopových prvkov – vitamíny skupiny B, vápnik, horčík, draslík, železo, mangán, chróm a meď.


Krajina pôvodu
 Taliansko

Priemerná výživová hodnota na 100g

Energetická hodnota [kcal]
 
300
 
Energetická hodnota [kJ]
 
1256
 
Tuky [g]
 0,7           
  

- Z toho nasýtené mastné kyseliny g    0,01

 
Sacharidy [g]
 49,0           
- Z toho cukry [g]
 40,1                        
Vláknina [g]
 39,8              
Bielkoviny [g]
 4,6                   
Soľ [g]
 
0.090

 

Napísať recenziu

Prosím prihláste sa alebo zaregistrujte pre pridanie recenzie

Karobový prášok

  • 2.00€

  • Cena vo vernostných bodoch: 1

Dostupné možnosti