• Kukuričný kuskus  BIO

Kuskus je drobná cestovina, ktorú môžeme vzhľadom prirovnať k bulguru či tarhoni. Jeho domovinou je sever Afriky, no dnes je rozšírený po celom svete. Vyrábaný je zo pšenice, prosa či jačmeňa, z ktorých sa najskôr pripraví krupica a z nej sa po sparení tvarujú guľôčky. Často je kuskus tiež prírodnými látkami farbený na oranžovo či žlto. Príprava kuskusu pritom ani zďaleka nie je náročná. Nemusíte ho totiž vôbec variť. Stačí, ak jeden diel tejto cestoviny zalejete približne dvomi dielmi vriacej vody.

Krajina pôvodu:Poľnohospodárstvo EÚ

Zloženie: kukuričná múka BIO


Výživové údaje                                                             v 100 g                         
  Energia1 506 kJ / 355 kcal
  tuky1,40 g
        - z toho nasýtené mastné kyseliny0,30 g
  sacharidy77,00 g
        - z toho cukry0,80 g
  vláknina3,50 g
  bielkoviny6,90 g
  soľ0 g


Základná príprava: 200 g kuskusu (4 porcie) dáme do hrnca a zalejeme 200 ml horúcej vody a necháme 5 minút pod pokrievkou. Potom pridáme soľ, olivový olej a vidličkou premiešame.

Napísať recenziu

Prosím prihláste sa alebo zaregistrujte pre pridanie recenzie

Kukuričný kuskus BIO

  • 1.00€

  • Cena vo vernostných bodoch: 1

Dostupné možnosti