• Kukuričný slad lievaný

Výroba sladu je tu už od staroveku, už v Egypte a Číne bol používaný prvými pivovarníkmi. Výrobný proces je odštartovaný máčaním zŕn, ktoré vedie k oživeniu biologických procesov, teda k následnému klíčeniu. Máčanie trvá 2 dni. Keď je dosiahnutá 4% vlhkosť, zrná sú rozkladané v halách s určitou teplotou. Niekoľkokrát denne sú obrátené. Po 5-7 dňoch vzniká zelený slad, ktorý putuje na sušenie. Teplota sušenia určuje vlastnosti, akými sú farba, chuť, vôňa a aktivita enzýmov. Tento proces zaistí i kúzlo, kedy sa zo zrna plného škrobu stane zrno plné sladkých jednoduchších sacharidov.  Výrobný proces popísaný vyššie dodáva sladom veľmi špecifické vlastnosti. Dôležitú úlohu tu zohráva výroba z celých zŕn a využitie enzýmov, ktoré sa prirodzene v klíčiacich obilninách nachádzajú. Zo sacharidov je najviac zastúpená maltóza – disacharid, zložený z 2 molekúl glukózy, za ňou nasledujú sacharidy s dlhšími reťazami (viac ako 3 molekuly glukózy), maltotrióza (3 molekuly glukózy) a glukóza, najbežnejší monosacharid. Fruktóza je zastúpená v malom množstve. Dôležité sú, samozrejme, minerálne látky (draslík, vápnik, fosfor, horčík) a vitamíny skupiny B. Tým sa zásadne líši od obilných sirupov, ktoré sa vyrábajú hydrolýzou -  štiepením čistých škrobov a neobsahujú skoro žiadne vitamíny, teda pri  sirupoch ide o čistý roztok sacharidov. So sladom konzumujete minerály, vitamíny a bielkoviny.

obal: sklený pohár

ZLOŽENIE

Celozrnný kukuričný slad, bio jačmeň. Z kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva v bio kvalite.

SKLADOVANIE

Nevystavovať priamemu slnku, po otvorení uskladniť do 10 ° C. 

NUTRIČNÉ HODNOTY NA100 G

energia:1330 kJ / 320 kcal; 
tuky: 0,8 g; z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,1 g; 
sacharidy: 96 g; z toho cukry: 58 g; 
bielkoviny: 1,3 g; 
soľ: 0 g

Poľnohospodárska produkcia: EÚ.

Napísať recenziu

Prosím prihláste sa alebo zaregistrujte pre pridanie recenzie

Kukuričný slad lievaný

  • 3.50€

  • Cena vo vernostných bodoch: 1

Dostupné možnosti