• Pohánka BIO

Účinné látky

Pohánka je cenná najmä svojím obsahom flavonoidu rutínu (označovaný tiež ako vitamín P), ktorý chráni v rastline vodné kapiláry pred napadnutím a zničením napr. voľnými radikálmi. Rovnako ochraňuje rutín v tesnej súčinnosti s vitamínom C, bunky tkanív v ľudskej cievnej sústave. Utesňuje steny ciev, zastavuje krvácanie pri hemoroidoch, pôsobí preventívne a liečivo pri žilných chorobách.


Pohánka je ľahko stráviteľná a výživovo hodnotná (najmä pre obsah rutínu a horčíka). Pohánkové krúpy sú vhodné do polievok, šalátov, rizota, na zapekanie i ako príloha.

Zloženie: pohánka lúpaná krúpa z produkcie ekologického poľnohospodárstva


Základná príprava: Pohánku dôkladne prepláchneme v studenej vode. Na varenie používame 1,5 dielu vody na 1 diel
                                 pohánky. Nikdy nezlievame, aby nedošlo k strate rutínu. Varíme 2-3 minúty a 15 minút necháme
                                 dôjsť. 
Nemiešame.


Krajina pôvodu:Poľnohospodárstvo mimo EÚ
Výživové údaje                                                             v 100 g                         
  Energia1 528 kJ / 364 kcal
  tuky2,40 g
        - z toho nasýtené mastné kyseliny0,60 g
  sacharidy68,00 g
        - z toho cukry2,60 g
  bielkoviny12,00 g
  soľ< 0,01 g

Skladovanie: Skladujte pri teplote do 25°C a a relatívnej vlhkosti najviac 70%.


Napísať recenziu

Prosím prihláste sa alebo zaregistrujte pre pridanie recenzie

Pohánka BIO

  • 3.00€

  • Cena vo vernostných bodoch: 1

Dostupné možnosti