• Špalda BIO

Už sv. Hildegarda v 12. storočí poznala zdraviu prospešné účinky špaldy a odporúčala ju ako liek pri viacerých chorobách. Špalda môže pomôcť pri migrénach, kardiovaskulárnych chorobách, vysokom krvnom tlaku, ateroskleróze, cukrovke 2. typu, znižuje hladinu cholesterolu, chráni pred rakovinou prsníka a pomáha predchádzať žlčníkovým kameňom.

Má vynikajúce nutričné hodnoty, ozdravné účinky, zaujímavú orieškovú chuť a môže byť dokonca vhodnou alternatívou pre ľudí s alergiou na pšenicu.

Špaldu možno v kuchyni použiť vo forme celého zrna, vločiek, otrúb, cestovín či múky. Z celej špaldy si možno pripraviť kernoto, otrubami zahustiť polievky či omáčky, z celozrnných vločiek si pripraviť chutnú raňajkovú kašu. Špaldové cestoviny sa dnes na trh dodávajú v rôznych tvaroch a špaldová múka býva rôzne namletá. Dostať ju ako hladkú múku, celozrnnú hladkú či hrubú alebo krupicu. Zo špaldy sa vyrába aj kávovinový nápoj ako zdravá a chutná bezkofeínová náhrada kávy.




Krajina pôvodu
 
Slovensko
Kvalita
 
BIO

Priemerná výživová hodnota na 100g

Energetická hodnota [kcal]
 
362
 
Energetická hodnota [kJ]
 
1530
 
Tuky [g]
 
4.1
 
- Z toho nasýtené mastné kyseliny [g]
 
0.51
 
Sacharidy [g]
 
61.2
 
- Z toho cukry [g]
 
4.8
 
Vláknina [g]
 
9.5
 
Bielkoviny [g]
 
15.4
 
Soľ [g]
 
0

Napísať recenziu

Prosím prihláste sa alebo zaregistrujte pre pridanie recenzie

Špalda BIO

  • 1.50€

  • Cena vo vernostných bodoch: 1

Dostupné možnosti