• Tapiokový škrob

Ak sa snažíte jesť a žiť zdravo, tapioka pre vás iste nie je žiadna novinka. Mnoho ľudí ale stále nevie, ako zázračná vlastne je. Čo sa teda skrýva pod názvom tapioka?

Tapioka je škrob, ktorý sa získava z rastliny manioka, ktorá rastie v Južnej Amerike a údajne ju pestovali už starí a slávni Mayovia. Jej koreň, z ktorého sa tapioka získava, svojím tvarom asi najviac pripomína zemiak alebo batát.

Slovo tapioka je brazílskeho pôvodu a v tamojšej kuchyni má tento škrob rovnaké miesto ako u nás ten zemiakový alebo kukuričný. Tapioka nie je alergén, nepatrí ani medzi obilniny ani strukoviny a neobsahuje lepok. Je teda vhodná pre alergikov, vegánov, vegetariánov i vyznávačov Paleo stravy.

Obsahuje naopak dosť sacharidov, je kalorická, takže vás na dlhšie zasýti, nájdete v nej aj zdravé tuky a vysoký obsah vápnika. A ak to nestačí, je v nej aj dostatok železa, fosforu a predovšetkým omega 3 a omega 6 kyselín.

Ako tapioku pripraviť?

Najobľúbenejší tapiokový recept je tapiokový puding. Môžete si ho kúpiť v zdravej výžive a bude dobrý, ale ešte lepší bude, keď si ho uvaríte doma a vôbec najlepší, keď k jeho príprave použijete kokosové alebo mandľové mlieko. Tapiokový puding je zdravý a má veľa benefitov. Tapioka sa často v kuchyni používa v kombinácii s kokosom, pretože dohromady tvoria lahodnú a zdravú kombináciu.



ZLOŽENIE: 100% škrob z koreňa manioku (tapioky)


TIPY NA POUŽITIE:
Škrob je vhodný len pre tepelné spracovanie:
príprava slaných i sladkých ciestna zahusťovanie polievok a omáčokdo placiek, knedlí a halušiekobaľovanie mäsa a rýbpríprava mrveničky na koláčeTapiokový škrob môžete používať samostatne alebo v kombinácii s inými bezlepkovými múkou.

Ak ho chcete použiť na zahustenie, rozmiešajte ho najskôr v troške studenej vody.


Tapiokový škrob má vynikajúce pekárske vlastnosti a neutrálnu chuť.

Plnohodnotne nahradí bežnú pšeničnú múku.

Pečivo z neho je veľmi jemné, vláčne, menej sa drobí a vydrží dlhšie ako bežné pečivo.


SKLADOVANIE: Skladujte v suchu, chráňte pred teplom.

 


Složení:nativní tapiokový škrob


Nutriční hodnoty
Energetická hodnota1455 kJ / 348 kcal
Tuky0 g
z toho nasycené mastné kyseliny0 g
Sacharidy87,1 g
z toho cukry0 g
Bílkoviny0 g
Sůl0,02 g

Napísať recenziu

Prosím prihláste sa alebo zaregistrujte pre pridanie recenzie

Tapiokový škrob

  • 1.10€


Dostupné možnosti