Kuskus je drobná cestovina, ktorú môžeme vzhľadom prirovnať k bulguru či tarhoni. Jeho domovinou je sever Afriky, no dnes je rozšírený po celom svete. Vyrábaný je zo pšenice, prosa či jačmeňa, z ktorých sa najskôr pripraví krupica a z nej sa po sparení tvarujú guľôčky. Často je kuskus tiež prírodnými látkami farbený na oranžovo či žlto. Príprava kuskusu pritom ani zďaleka nie je náročná. Nemusíte ho totiž vôbec variť. Stačí, ak jeden diel tejto cestoviny zalejete približne dvomi dielmi vriacej vody.
Krajina pôvodu: Taliansko
Zloženie: Tepelne upravený JAČMEŇ BIO
Nutričné hodnoty:
Energetická hodnota 1403kJ/332kcal
Tuky 2,00g
z toho nasýtené mastné kyseliny 0,60g
Sacharidy 62,00g
z toho cukry 2,20g
Bielkoviny 11,00 g
Soľ 0g
Základná príprava: 200 g kuskusu (4 porcie) dáme do hrnca a zalejeme 200 ml horúcej vody a necháme 5 minút pod pokrievkou. Potom pridáme soľ, olivový olej a vidličkou premiešame.
Jačmenný kuskus BIO
- Výrobca: Distribútor: Ľubomír Perunko
- Kód produktu: obil01
- Dostupnosť: Skladom
-
1.00€
- Cena vo vernostných bodoch: 1