Blog

Ryžová kaša s rozvarom zo sliviek s mandľami a hrozienkami

Ryžová kaša s rozvarom zo sliviek s mandľami a hrozienkami


1/2 hrnčeka ryže, najlepšie natural, (ale ak nemáte, postačí akýkoľvek druh) si prepláchneme, zalejeme 1,5 hrnčekom vody, osolíme, pridáme1cm pomrvenej morskej riasy kombu(čistí a posilňuje črevá a obsahuje mnoho vitamínov.podporuje činnosť obličiek a močového mechúra), alebo wakame(upravuje krvný tlak a posilnuje činnosť pečene a žlčníka), sušené hrozienka, kúsok škorice a 1 lyžicu citrónovej šťavy. UVaríme do mäkka. Tyčovým mixérom si obsah ešte teplý rozmixujeme na kašu s pridaním napr tekvicového alebo sezamoveho, orechoveho oleja cca1 lyž. Zo 100g sušených sliviek,(popr. ak máte čerstvé, nemusíte pridávať vodu), ktoré si nakrájame, namočíme do vody tak, aby boli ponorené, uvedieme do varu, pridáme štipku soli,škorice a varíme pod pokrievkou na miernom plameni cca 25min.Ak vám je zmes málo sladká, pridajte ku koncu nastrúhanú hrušku. V troške vody rozpustíme kuzu ( škrob z koreňa veľmi liečivej rastliny,jej škrobové zložky obsahujú liečivé molekuly, ktoré liečia črevá a zmierňujú bakterálne infekcie, ja z neho robievam puding pre deti) ak nemáte, použite arrow, alebo iný škrob bio. Pridáme ku slivkám, uvedieme do varu a odstavíme a ak chcete, môžete rozmixovať.Zmesou polejeme kašu a ozdobíme mandľovými lupienkami, sezamom a inými semiačkami(podporujú trávenie a vstrebávanie živín). Dobrú chuť!