Blog

Soté s ryžou a pečenou cviklou

Soté s ryžou a pečenou cviklou

Vedeli ste, že naše vnútorné orgány sú spojené s určitými emóciami? Napríklad.... Pľúca a hrubé črevo so smútkom až depresiami. Ako ,,smirgel,, a aj veľký antioxidant na hrubé črevo pôsobí ryža, najmä naturálna a jablčný ocot. Taká 3- dňová kúra na vyčistenie hrubého čreva stojí za uváženie najmä na jeseň, keď je oslabené hrubé črevo i pľúca.. Po 3 dňoch sa nielen cítite lepšie, no introvertovi sa zvyknú spustiť i emócie napríklad i vo forme plaču, či potrebou dostať zo seba to svoje. U každého trochu inak.Samozrejme, ak má človek už spomínané potiaže, samotnou úpravou stravy to len začína, no je to ten najlepší začiatok.  Ráno začať lyžicou jablčného octa s pohárom vody, po polhodine raňajky napr. kaša z ryžovej krupice s duseným jablkom a hruškou, so štipkou soli a škorice, no a obed ryža s pečenou cviklou, tekvicou.. s olejom, tamari a mletou rascou. Diétne, no účinne. Počas dňa piť vodu, a vynikajúci je i čaj Bancha pre svoj alkalizujuci efekt (odkyslenie organizmu). 


Dnes ryža s pečenou cviklou a na cibulke oprazeny údeny tempeh s mletou rascou kurkumou, (pridať možete i brokolicu, mrkvu,atd, v tom prípade poduste najprv tú, až do mäkkej pridajte tempeh),zahustený škorbom arrow,rozmiesaný v troche vody, alebo fajn je i ešte liečivejšie kuzu. Dochutené nesodíkom a tamari.  Rýchlo, jednoducho a chutne. Dobrú chuť k obedu prajem!