Jarný guľáš

Počet porcií 4, čas prípravy 25 minút
Suroviny
·
olej bio
·
1 cibuľa
·
soľ
·
1 údený tempeh
·
1 seitan špeciál
·
1 mrkva
·
1 petržlen
·
2 stonky zeleru
·
1 pór
·
½ ČL koreniaca zmes Valach – od Davídka
·
½ ČL údená paprika od Davídka
·
½ ČL Vegoš od Davídka
·
1 hrnček nakrájanej maslovej tekvice
·
½ lyžičky mletej rasce
·
2 lyžičky bio horčice bez cukru
·
3 strúčiky cesnaku
·
1 hrsť sušených húb sparených vriacou vodou
·
petržlenová a zelerová vňať
·
umeocot
·
Tamari sójová omáčka
·
1PL liečivý kuzu škrob na zahustenie
Postup
V kotlíku
s olejom speníme posolenú cibuľku do zlata, potom pridáme na kocky
nakrájaný tempeh, opražíme do chrumkava. Pridáme koreňovú zeleninu, tekvicu,
zelerové stonky, pór, sparené sušené hríby, horčicu, cesnak, papriku, korenie,
rascu, podlejeme vodou a dusíme do zmäknutia. Nakoniec pridáme nakrájaný
seitan a v troche studenej vody si rozpustíme kuzu a vlejeme do
hrnca, po cca 2 min. keď je kuzu číre,
odstavíme. Dochutíme vňaťami, umeoctom a Tamari.
Dobrú chuť!
Ume
ocot – vyrába sa kvasením japonských ume boshi sliviek. Umeboshi obsahuje kyselinu, ktorá čistí črevá od
nánosov a toxínov, udržuje zdravý imunitný systém a dodáva vitalitu. Keď to preženiete s jedlom alebo
zjete niečo, čo vám sadne na žalúdok, alebo máte problémy
s vyprázdňovaním alebo vás páli záha, vtedy existuje veľmi rýchla
a zdravá pomoc – ume boshi slivky, alebo ocot.
Tamari sójová omáčka
·
podporuje a urýchľuje trávenie
·
Zlepšuje pravidelnú stolicu
·
Antiseptické účinky
·
Normalizuje pH (kyslosť) organizmu
·
Posilňuje srdce a cievy
·
Vhodná pre vegetariánov
·
Vhodná pre Celiatikov