Lahodná tofu nátierka

Nátierka cca 300g Príprava 10
min
Suroviny
1 biele tofu
1Pl olej
1 PL horčice bez cukru
1-1,5 PL lahôdkové droždie
1 strúčik cesnak
Na dochutenie ume ocot
Pažítka
1 dcl vody na zriedenie
Postup
Do mixéra si dáme všetky ingrediencie, okrem pažítky a zmixujeme na hladkú nátierku. Dochutíme ume octom a posypeme pažítkou.
Tofu- vo výžive používa už viac než 2000 rokov a
hlavne v ázijskej kuchyni patrí medzi jednu z najobľúbenejších prísad, ktorá sa
používa pri príprave mnohých pokrmov. Je vhodnou prevenciou pred radom
závažných ochorení, vrátane ochorení srdca, diabetu a do určitej miery aj nádorových ochorení.
Lahôdkové droždie- prirodzene bezlepková potravina pripomínajúca chuť i vôňu parmezánu. Telu dokáže doplniť množstvo dôležitých esenciálnych aminokyselín. Proteíny pritom môžu tvoriť takmer polovicu ich hmotnosti.