Blog

Lahodná tofu nátierka

Lahodná tofu nátierka

 Nátierka cca 300g Príprava 10 min

Suroviny

1 biele tofu

1Pl olej

1 PL horčice bez cukru

1-1,5 PL lahôdkové droždie

1 strúčik cesnak

Na dochutenie ume ocot

Pažítka

1 dcl vody na zriedenie

 

Postup

Do mixéra si dáme všetky ingrediencie, okrem pažítky a zmixujeme na hladkú nátierku. Dochutíme ume octom a posypeme pažítkou.

 

Tofu-  vo výžive používa už viac než 2000 rokov a hlavne v ázijskej kuchyni patrí medzi jednu z najobľúbenejších prísad, ktorá sa používa pri príprave mnohých pokrmov. Je vhodnou prevenciou pred radom závažných ochorení, vrátane ochorení srdca, diabetu a do určitej miery aj nádorových ochorení.

Lahôdkové droždie-  prirodzene bezlepková potravina pripomínajúca chuť i vôňu parmezánu.  Telu dokáže doplniť množstvo dôležitých esenciálnych aminokyselín. Proteíny pritom môžu tvoriť takmer polovicu ich hmotnosti