Blog

Jarný posilňujúci šalát

Jarný posilňujúci šalát

4 porcie čas prípravy 30min

Suroviny

1 hrnček uvareného špaldového kernota s morskou riasou kombu (2cm)

½ hrnčeka uvarenej bielej fazuli so saturejkou

Olej

1 cibuľa

7 reďkoviek

Ľadový šalát, polníček, alebo čínska kapusta

Hrsť šampiňónov

Čierne korenie mleté

1 stonka stopkový zeler

1 strúčik cesnaku

1 hrnček maslová tekvica

Tamari sójová

1 tofunéza

                      

Postup

 Na oleji si speníme mierne osolenú cibuľku nakrájanú na mesiačiky, pridáme nakrájané šampiňóny, zeler,  cesnak, tekvicu, korenie a dusíme do mäkka, nakoniec dochutíme tamari. Potom zamiešame uvarené kernotto, fazuľky, nakrájanané reďkovky, šalát, polníček.

Servírujem s tofunézou, ktorá šalát príjemne kyslasto dochutí.

Dobrú chuť!

Fazuľa – najlepšie prírodné antidepresívum,  veľké množstvo vlákniny je hnacou silou pre správnu činnosť čriev. Upravuje a povzbudzuje trávenie, viaže na seba toxické látky a tuky, ktoré odvádza z tela. Napomáha stabilizovať hladinu krvného cukru, znižuje cholesterol a preventívne pôsobí proti rakovine hrubého čreva.

Kernotto – je vyrobený miernym obrúsením špaldových zŕn. Vysoký obsah vlákniny a niacinu (vitamínu B 3) vám v boji so zvýšeným cholesterolom určite pomôže. Špalda obsahuje špeciálny druh polysacharidov -  mukopolysacharid. Tieto majú protizápalové vlastnosti: ocení ich najmä váš pohybový system: kĺby a chrupavky. Ak ste aktívny športovec a budete pravidelne konzumovať špaldu, spozorujete, že viac vládzete a máte menej svalových bolestí a kŕčov.  Vyniká navyše vysokým obsahom betakaroténu a tiokyanátov, ktoré podporujú regeneráciu buniek.