Blog

Zeleninové rizoto a la Teri

Zeleninové rizoto a la Teri

1 hrnček arborio ryža

olej 

1 cibuľa

1 ČL paella de rizoto korenie

1 dcl mirin - ryžové víno

voda, alebo vývar

4 Pl lahôdkové droždie 

1/2 ČL kari azia, ak mate radi pikantné, kari thajsko

tamari

1/2 hrnček brokolica

2 ošúpané paradajky

1 nastrúhaná cuketa

1 strúčik cesnak

hrsť mladý hrášok

 na ozdobú  vňaťka, ligurček, hlávkový šalát


Na oleji si speníme cibuľku, pridáme korenie a kari, premiešame pridáme ryžu a mirin, zamiešame a počkáme, kým sa mirin odparí. Vodu prilievame postupne až kým sa neuvarí za stáleho miešania.

Po zmäknutí pridáme lahôdkové droždie a tamari,

Na oleji alebo masle si udusíme zeleninu s cesnakom, všetku okrem paradajok. Zmäknutú vmiešame do rizota a ochutíme. Ošúpené paradajky si nakrájame a vmiešame ako posledné. Podávame s opečenými semienkami, bylinkami a šalátom, popr. inou surovou  sezónnou zeleninou, ktorá nám v lete ochladí telo zvnútra.

Dobrú chuť!