Zeleninové rizoto a la Teri

1 hrnček arborio ryža
olej
1 cibuľa
1 ČL paella de rizoto korenie
1 dcl mirin - ryžové víno
voda, alebo vývar
4 Pl lahôdkové droždie
1/2 ČL kari azia, ak mate radi pikantné, kari thajsko
tamari
1/2 hrnček brokolica
2 ošúpané paradajky
1 nastrúhaná cuketa
1 strúčik cesnak
hrsť mladý hrášok
na ozdobú vňaťka, ligurček, hlávkový šalát
Na oleji si speníme cibuľku, pridáme korenie a kari, premiešame pridáme ryžu a mirin, zamiešame a počkáme, kým sa mirin odparí. Vodu prilievame postupne až kým sa neuvarí za stáleho miešania.
Po zmäknutí pridáme lahôdkové droždie a tamari,
Na oleji alebo masle si udusíme zeleninu s cesnakom, všetku okrem paradajok. Zmäknutú vmiešame do rizota a ochutíme. Ošúpené paradajky si nakrájame a vmiešame ako posledné. Podávame s opečenými semienkami, bylinkami a šalátom, popr. inou surovou sezónnou zeleninou, ktorá nám v lete ochladí telo zvnútra.
Dobrú chuť!