Maďarský guláš s ryžou a uhorkovým šalátom

Klasika trochu inak no rovnako famóznej chuti, možno i lepšej.
olej
1 cibuľa
na kocky nakrájaný údený tempeh, alebo seitan, ale môžete použiť i uvarený cícer, alebo mungo fazuľky..
2 ošúpané paradajky
1 paprika
1 mrkva
2 lyžice horčice
2 strúčiky cesnak
nesodík
údená paprika
spišská zmes valach
1 PL zomletý cícer, alebo cícerová múka na zahustenie - nemusí byť
Tamari
ume ocot
Na oleji si speníme cibuľku jemne osolenú, pridáme mrkvu, paradajky, papriku a seitan, alebo inú zvolenú variantu. okoreníme podľa chuti koreninami (nesodík, paprika, valach), , pretlačíme cesnak, pridáme horčicu, podlejeme vodou a dusíme do zmäknutia mrkvy. Ked je mrkva mäkká, zahustíme zomletým cícerom, rozmiešaným v troche vody. My sme nezahusťovali, nebolo treba. Odstavíme, dochutíme tamari a ak treba trochou ume.
Podávame s akoukoľvek obilninou a čerstvou zeleninou.
Dobrú chuť!