Blog

Maďarský guláš s ryžou a uhorkovým šalátom

Maďarský guláš s ryžou a uhorkovým šalátom

Klasika trochu inak no rovnako famóznej chuti, možno i lepšej.

olej

1 cibuľa

na kocky nakrájaný údený tempeh, alebo seitan, ale môžete použiť i uvarený cícer, alebo mungo fazuľky..

2 ošúpané paradajky

1 paprika

1 mrkva

2 lyžice horčice

2 strúčiky cesnak

nesodík

údená paprika

 spišská zmes valach

1 PL zomletý cícer, alebo cícerová múka na zahustenie - nemusí byť

Tamari

ume ocot


Na oleji si speníme cibuľku jemne osolenú, pridáme mrkvu, paradajky, papriku a seitan, alebo inú zvolenú variantu.  okoreníme podľa chuti koreninami (nesodík, paprika, valach), , pretlačíme cesnak, pridáme horčicu, podlejeme vodou a dusíme do  zmäknutia mrkvy. Ked je mrkva mäkká, zahustíme zomletým cícerom, rozmiešaným v troche vody. My sme nezahusťovali, nebolo treba.  Odstavíme, dochutíme tamari a ak treba trochou ume. 

Podávame s akoukoľvek obilninou a čerstvou zeleninou.

Dobrú chuť!