Blog

Bazový sirup bez cukru

Bazový sirup bez cukru

20 kvetov bazy

2 l vody

890 g kukuričný slad alebo jablkový koncentrát 100%

2 citróny

2 limetky

hrsť mäty s medovkou

1/4 ČL soľ


Vodu so sladom alebo koncentrátom  a soľou dáme zovrieť. Necháme ochladnúť na cca 45 st. a potom do nej vložíme ostatné suroviny(citróny a limetky dobre umyté a nakrájané aj s kôrou) a necháme do druhého dňa vyluhovať. Kvety z čistej prírody neoplachujeme. Na druhý deň precedíme a vyžmýkame obsah citrusov, mierne nahrejeme, no nevaríme, aby sme nezničili esencie z kvetov a plníme do sklených fliaš. Už vychladnuté skladujeme v chlade. Ak chcete sirup, ktorý vám vydrží dlhšie, uveďte ho do varu a horúcim plnte fľaše alebo poháre a zavíčkujte.

Kyslosť a sladkosť si určte sami ochutnaním a prípadným dosladením, či okyslením. ak používate jablkový koncentrát, sirup bude výraznejší s miernou príchuťou jabĺk.

Dobrú chuť!