Blog

Domáci celozrnný PITA chlieb

Domáci celozrnný PITA chlieb

1 hrnček celozrnná  špaldová múka

1 PL umeocot, alebo jablčný

1/2 ČL soda

2 PL olivový olej

teplá voda cca  6 PL podľa savosti múky pridávať postupne

štipka soli

hrsť semienok - nemusí byť ( tekvicové ,sezam, konopné, ľanové vločky)

Zo surovín si vypracujeme cesto. Necháme ho v chladničke 15 min odpočívať. Potom si ho rozdelíme na cca 3 časti a z každej vyvaľkáme  placku hrubú cca 1 cm.  Opekáme na rozohriatej  panvici do zlata z oboch strán. Potom necháme vychladnuť. Vychladnutú prekrojíme, no nedokrojíme úplne. Plníme nátierkou, tofunézou, jogurtovou zalievkou,  sezamomou omáčkou (tahini, citronová šťava, soľ, voda), alebo domácou tatarkou. Pridáme opečený tempeh,   falafel -(domáca fašírka z cíceru), seitan, tofu...marinované v ľubovoľnej marináde a dozdobíme sezónnou zeleninou. 

Dobrú chuť!