Blog

Osviežujúci letný čerešňový koláčik

Osviežujúci letný čerešňový koláčik

Keďže je leto a my sa pečenému vyhýbame, pretože nás veľmi zahrieva a my organizmu chceme pomôcť, nie mu pridávať prácu regulovaním teploty, to neznamená, že si nemôžeme dopriať koláčik. 

Ulahodíme mu osviežujúcim letným koláčikom  z čerešní a z novinky, ktorá mi došla a tou je kukuričná maizena. V lete je najproduktívnejší a teda  i najoslabenejší orgán práve srdce. Kukurica v akejkoľvek forme ho posilní.



korpus: 

90g rozmixované ovsené vločky

60 g mleté vlašské orechy

2 PL ryžový sirup

2PL ryžový alebo mandľový olej (môžete použiť i orieškové maslo)

1/4 ČL tamari

Zo surovín na korpus spracujeme cesto. Ak je sypké pridáme ešte olej alebo sirup a vystlieme ním tortovú formu, vystlanú i  papierom na pečenie . Forma s priemerom cca 25cm.

Krém:

40g kukuričná maizena nebielená BIO

400 ml mandľové alebo kokosové mlieko (môžete použiť i iné rastlinné)

1/2 vanilkový struk

4  PL mandľová múka

 3 PL ryžový sirup  popr. podľa chuti

300 ml mlieka a sirup si dáme variť a vo zvyšnom rozmiešame maizenu, ktorú prilejeme do vriaceho mlieka. Miešame do zhustnutia  a potom odstavíme. Pridáme vanilkový struk a mandľovú múku. vylejeme na korpus a necháme vychladnúť kým si pripravíme  ovocnú časť.

Ovocná vrstva:

2 hrnčeky vykôstkovaných čerešní

štipka soli

1- 1,5  PL agarové vločky

4 PL ovocienky alebo jablkový koncentrát

Čerešne mierne osolíme a dusíme do mäkka. Keď sú mäkké, pridáme ovocienku a agar, 2 PL vody,  povaríme kým sa agar rozpustí.  Vylejem na krémovú už vychladnutú časť a dáme  stuhnúť. Uskladníme v chadničke.

Dobrú chuť!