Kari arašidová omáčka s kokosovým mliekom

olej
1 cibuľa
3 PL arašidové maslo
1/2 ČL kari azia (ak máte radi pikantné, kari thajsko)
1 plechovka kokosové mlieko
šťava z 1/2 citróna
tamari omáčka
Na oleji si speníme jemne osolenú cibuľku, pridáme kari, opražíme a zalejeme mliekom, pridáme arašidové maslo a rozpustíme ho. Keď je maslo rozpustené a omáčka mierne prevrela, odstavíme ju. Dochutíme citrónovou šťavou a tamari.
TIP: Do cibuľkového základu môžete pridať nakrájanú brokolicu a šampiňóny, alebo iné sezónne huby, opražiť.
Podávame s obilninou, v lete vhodná i dlhozrnná ryža napr. celozrnná, alebo jasmin, samozrejme čerstvá sezónna zelenina, uhorky, mangold, pažítka,... ( porcia na obrázku: opražené huby s cuketou a korením vegoš.)