Blog

Kari arašidová omáčka s kokosovým mliekom

Kari arašidová omáčka s kokosovým mliekom

olej

1 cibuľa

3 PL arašidové maslo

1/2 ČL kari azia (ak máte radi pikantné, kari thajsko)

1 plechovka kokosové mlieko

šťava z 1/2 citróna

tamari omáčka

Na oleji si speníme jemne osolenú cibuľku, pridáme kari, opražíme a zalejeme mliekom, pridáme arašidové maslo a rozpustíme ho. Keď je maslo rozpustené a omáčka mierne prevrela, odstavíme ju. Dochutíme citrónovou šťavou a tamari.

TIP: Do cibuľkového základu môžete pridať nakrájanú brokolicu a šampiňóny, alebo iné sezónne huby, opražiť. 

Podávame s obilninou, v  lete vhodná i dlhozrnná ryža napr. celozrnná, alebo jasmin, samozrejme čerstvá sezónna zelenina, uhorky, mangold, pažítka,... ( porcia na obrázku: opražené huby s cuketou a korením vegoš.)