Blog

Bazalkové pesto

Bazalkové pesto

100g bazalka

50g lahôdkové droždie

50g píniové oriešky

2dcl olivový olej extra virgine

3 strúčiky cesnak

soľ himalájska alebo morská


Umyté a osušené listy bazalky spolu s droždíme, nasucho opečenými orieškami, cesnakom a soľou zmixujeme a postupne prilievame olej do zhustnutia.  dochutíme podľa uváženia soľou. Prelejeme do pohára a na vrch dolejeme 1 cm oleja. Uzavrieme a držíme v chlade. 

Použitie: 

Polievka z mladého jarného hrášku s pestom a citrónovou šťavou

Hrianka z kváskového celozrnného chleba s pestom , sušenou, alebo ošúpanou paradajkou, posypaná lahôdkovým droždím

Kukuričné penne s pestom a opraženým tempehom, alebo tofu s morskou riasou.

Dobrú chuť!