Blog

Cuketové placky

Cuketové placky

1 väčšia cuketa, popr 2 - 3 malé

1 hrnček mletý cícer, alebo cícerová múka

4-5 PL lahôdkové droždie

2 PL sezam

3 strúčiky cesnak

soľ, majoránka

1 ČL vegoš

voda

olej

Cuketu si nastrúhame, pridáme cesnak, soľ, majoránku, vegoš,  cícerovú múku, sezam, droždie a vodu podľa potreby tak, aby bola konzistencia cesta ako na lievance. Opekáme na roozpálenom oelji do zlata. Podávame so šalátom z čerstvej zeleniny pre vyrobnanie teploty, ideálny šalát z bielej reďkovky,( bieleho jogurtu, kôpru a trochu ume octa,) ktorá napomáha tráveniu vyprážaného jedla. 

Ak ste sa rozhodli servírovať ich k obedu, pre kompletnosť  ich podávajte v lete napr s kukuričnou kašou.

Kukuričná kaša

1 hrnček polenta

3 hrnčeky vody

soľ

Do hrnca si dáme variť osolenú vodu a keď začne vrieť, prisypeme do nej pomaly polentu. Povaríme, odstavíme a dochutíme tamari.

Dobrú chuť!