FAZUĽOVO ZELENINOVÝ PERKELT

Počet porcií 4
čas prípravy 20 min.
olej
1 cibuľa
1 ČL zmes korenia bez glutamanu - Madarsko
1 ČL červená údená paprika
1 ČL nesodík alebo iná bio vegeta
1 paprika
2 ošupané paradajky( ideálne i bez jadierok)
1 mrkva
3 strúčiky cesnak
1 hrnček uvarenej fazule ľubovoľnej, poprípade zavarenej z pohára
1 PL horčica
tamari
1 PL kukuričná maizena nebielená, alebo nastrúhaný batát 1/2
Na oleji speníme mierne osolenú a nakrájanú cibuľu, papriku, mrkvu, paradajky, pridáme cesnak, horčicu pariku , madarsko korenie, nesodík a podlejeme vodou, dusíme do mäkka. Potom pridáme fazuľu, ak treba zahustíme maizenou rozmiešanou v troche vody. Ak sme zvolili batát, pridáme ho nastrúhaný s ostatnou zeleninou ,aby sa rozvaril a v tom prípade hotové jedlo ochutíme i ume octom. Ak sme zvolili len maizenu, stačí ochutiť tamari.
Podávame s ľubovoľnou obilninou, alebo cestovinou a nezabudnite na šalát z čerstvej sezónnej zeleniny, U nás teraz prevažne uhorkový, nakoľko ich máme veľa :-)
Dobrú chuť!