Blog

FAZUĽOVO ZELENINOVÝ PERKELT

FAZUĽOVO ZELENINOVÝ PERKELT

Počet porcií 4

čas prípravy 20 min.

olej

1 cibuľa

1 ČL zmes korenia bez glutamanu - Madarsko

1 ČL červená údená paprika

1 ČL nesodík alebo iná bio vegeta 

1 paprika

2 ošupané paradajky( ideálne i bez jadierok)

1 mrkva

3 strúčiky cesnak

1 hrnček uvarenej fazule ľubovoľnej, poprípade zavarenej z pohára

1 PL horčica

tamari

1 PL kukuričná maizena nebielená, alebo nastrúhaný batát 1/2

Na oleji speníme mierne osolenú a nakrájanú cibuľu, papriku, mrkvu, paradajky, pridáme cesnak, horčicu pariku , madarsko korenie, nesodík a podlejeme vodou, dusíme do mäkka. Potom pridáme fazuľu, ak treba zahustíme maizenou rozmiešanou v troche vody.  Ak sme zvolili batát, pridáme ho nastrúhaný s ostatnou zeleninou ,aby sa rozvaril a v tom prípade hotové jedlo ochutíme i ume octom. Ak sme zvolili len maizenu, stačí ochutiť tamari.

Podávame s ľubovoľnou obilninou, alebo cestovinou a nezabudnite na šalát z čerstvej  sezónnej zeleniny, U nás teraz prevažne uhorkový, nakoľko ich máme veľa :-)

Dobrú chuť!