Blog

Ryžová cestovina so šampiňónmi, zelenou šparglou a arašidovou omáčkou

Ryžová cestovina so šampiňónmi, zelenou šparglou a arašidovou omáčkou

- olivový olej

- šalotka

- ryžové cestoviny

-  hnedé šampiňóny

- rukola

- 3PL arašidové maslo

- citrónová šťava

-  soľ

- sezamové semienka čierne, svetlé, konopné semienka,,,

- mletá rasca

- tamari

- korenie hubár


Na oleji si opražíme šalotku, šampiňóny,  a nakrájanú zelenú špargľu, z ktorej sme skrojili drevnaté konce. Okoreníme, osolíme, popražíme do mäkka. Cestoviny si uvaríme vo vode klasickým spôsobom a scedíme.

Do taniera na cestoviny pridáme opraženú zmes, ktorú ochutnáme a dochutíme tamari.  Z arašidového masla, vody citrónovej šťavy a soli si pripravíme miešaním krémovú omáčku. (1/2 hrnčeka vody, šťava z 1/2 citróna, soľ podľa chutí, ak chcete redšiu , pridajte vodu). Miešame na krémovú konzistenciu a prelejeme ňou cestovinu.  posypeme semienkami a rukolou. Podávame napr so šalátom z bielej reďkovky, bieleho jogurtu a umeoctu.

Dobrú chuť!