Ryžová cestovina so šampiňónmi, zelenou šparglou a arašidovou omáčkou

- olivový olej
- šalotka
- ryžové cestoviny
- hnedé šampiňóny
- rukola
- 3PL arašidové maslo
- citrónová šťava
- soľ
- sezamové semienka čierne, svetlé, konopné semienka,,,
- mletá rasca
- tamari
- korenie hubár
Na oleji si opražíme šalotku, šampiňóny, a nakrájanú zelenú špargľu, z ktorej sme skrojili drevnaté konce. Okoreníme, osolíme, popražíme do mäkka. Cestoviny si uvaríme vo vode klasickým spôsobom a scedíme.
Do taniera na cestoviny pridáme opraženú zmes, ktorú ochutnáme a dochutíme tamari. Z arašidového masla, vody citrónovej šťavy a soli si pripravíme miešaním krémovú omáčku. (1/2 hrnčeka vody, šťava z 1/2 citróna, soľ podľa chutí, ak chcete redšiu , pridajte vodu). Miešame na krémovú konzistenciu a prelejeme ňou cestovinu. posypeme semienkami a rukolou. Podávame napr so šalátom z bielej reďkovky, bieleho jogurtu a umeoctu.
Dobrú chuť!