Blog

Krémové hubové rizoto

Krémové hubové rizoto









- olej

- 1 hrnček ryže

- 2,5 hrnčeka vody

- 1 mrkva

- hrsť zeleného hrášoku

- 2 hrste huby

- 2 ošúpané paradajky

- 1 cibuľa

- korenie palea di rizotto

- tamari

- soľ

- semienka


    Na oleji si opražíme nakrájanú mrkvu, pridáme cibuľu, huby a orestujeme, okoreníme, osolíme. Keď je  všetko mäkké, odstavíme. Arborio ryžu zalejeme hrnčekom a pol vody, pridáme bio vegetu a miešame kým nie je mäkka. Zvyšný hrnček vody primiešavame postupne. Potom odstavíme. Zmes primiešame do ryže. Ošúpané paradajky zbavíme jadierok a použijeme len dužinu, presne ako taliani, (prečo, o tom sme si už písali článok), pokrájame na kocky, primiešame do hotového rizota. Paradajky nás príjemne zvnútra ochladia v týchto letných dňoch. Podávame posypané pažítkou a semienkami.

Dobrú chuť!