Krémové hubové rizoto

- olej
- 1 hrnček ryže
- 2,5 hrnčeka vody
- 1 mrkva
- hrsť zeleného hrášoku
- 2 hrste huby
- 2 ošúpané paradajky
- 1 cibuľa
- korenie palea di rizotto
- tamari
- soľ
- semienka
Na oleji si opražíme nakrájanú mrkvu, pridáme cibuľu, huby a orestujeme, okoreníme, osolíme. Keď je všetko mäkké, odstavíme. Arborio ryžu zalejeme hrnčekom a pol vody, pridáme bio vegetu a miešame kým nie je mäkka. Zvyšný hrnček vody primiešavame postupne. Potom odstavíme. Zmes primiešame do ryže. Ošúpané paradajky zbavíme jadierok a použijeme len dužinu, presne ako taliani, (prečo, o tom sme si už písali článok), pokrájame na kocky, primiešame do hotového rizota. Paradajky nás príjemne zvnútra ochladia v týchto letných dňoch. Podávame posypané pažítkou a semienkami.
Dobrú chuť!