Blog

Cuketovo hríbový paprikáš s tofu na smotane

Cuketovo hríbový paprikáš s tofu na smotane









Potrebujeme

- olej

- jednu cibuľu

- jedno lahôdkové tofu

- hrsť sezónnych hríbov alebo hnedých šampiňónov

- jednu cuketu

- cestoviny alebo inú obilninu

- korenie hubár a cestoviny od maminky dávidkovo korenie

- jednu rastlinnú smotanu

- soľ

- šťavu z citróna na dochutenie.


Na panvicu si dáme olej, na malé kocky nakrájané tofu, ktoré opražíme do chrumkava. Keď je tofu chrumkavé, pridáme k nemu na rezance nakrájanú cukinu a šampiňóny alebo huby. Popražíme, pridáme korenie cestoviny od maminky alebo hubár a ešte opražíme. Potom zalejeme smotanou, ochutíme soľou a citrónovou šťavou. Podávame s cestovinou alebo obilninou a zeleninovou oblohou podľa sezóny. Surová zelenina nás v teplých dňoch ochladí a osvieži ako rukola, uhorkový šalát a podobne.


Dobrú chuť!