Blog

Tekvicová polievka

Tekvicová polievka



       Rýchla tekvicová polievka vhodná na ľahký obed alebo ako jeden z chodov na obed, či na večeru. Bez ďalších zeleninových prísad len s pár koreninami, vystúpi iba čistá chuť tekvice. Mňam. Najlepšie je ju jesť počas tekvicovej sezóny a ideálne lokálne vypestované.


Čas prípravy a varenia 30 minút


Ingediencie:

olej (pre zvýraznenie chuti odporúčam tekvicový, avšak môže byť aj akýkoľvek iný)

mleté čierne korenie

tymian

soľ alebo tamari

1 malá tekvica hokkaido alebo akákoľvek iná

sójová smotana

ume ocot

opražené chlebové kocky

tekvicové a slnečnicové semiačka

mandle


       Do zohriatého oleja dáme najprv korenie, tymian a soľ (môžeme podľa vlastnej fantázie pridať aj iné korenie). A počkáme kým vystúpi aróma korenia. Pridáme na kocky nakrájanú tekvicu a orestujeme ju. Zalejeme ju vodou iba tak, aby bola celá prekrytá a uvaríme ju. Potom už len stačí rozmixovať a dochutiť umectom, ak sme nedávali soľ, tak aj tamari. Keď ju chceme viac krémovú pridáme sójovú smotanu a necháme ju ešte prevrieť. Podávame s petržlenovou vňaťou, opraženým chlebíkom alebo opraženými mandľami a semiačkami.


Dobrú chuť!