Tekvicová polievka

Rýchla tekvicová polievka vhodná na ľahký obed alebo ako jeden z chodov na obed, či na večeru. Bez ďalších zeleninových prísad len s pár koreninami, vystúpi iba čistá chuť tekvice. Mňam. Najlepšie je ju jesť počas tekvicovej sezóny a ideálne lokálne vypestované.
Čas prípravy a varenia 30 minút
Ingediencie:
olej (pre zvýraznenie chuti odporúčam tekvicový, avšak môže byť aj akýkoľvek iný)
mleté čierne korenie
tymian
soľ alebo tamari
1 malá tekvica hokkaido alebo akákoľvek iná
sójová smotana
ume ocot
opražené chlebové kocky
tekvicové a slnečnicové semiačka
mandle
Do zohriatého oleja dáme najprv korenie, tymian a soľ (môžeme podľa vlastnej fantázie pridať aj iné korenie). A počkáme kým vystúpi aróma korenia. Pridáme na kocky nakrájanú tekvicu a orestujeme ju. Zalejeme ju vodou iba tak, aby bola celá prekrytá a uvaríme ju. Potom už len stačí rozmixovať a dochutiť umectom, ak sme nedávali soľ, tak aj tamari. Keď ju chceme viac krémovú pridáme sójovú smotanu a necháme ju ešte prevrieť. Podávame s petržlenovou vňaťou, opraženým chlebíkom alebo opraženými mandľami a semiačkami.
Dobrú chuť!