Blog

Šošovica na kari, pšeno s ryžou, kalerábový šalát

Šošovica na kari, pšeno s ryžou, kalerábový šalát

Náš dnešný obed, ktorým sme posilnili celé telo.Porcia bohatá na všetky esenciálne aminokyseliny, enzýmy, vitamíny a minerály, prírodné probiotiká. Telo dostalo všetko ,čo potrebovalo a nič ho nezaťažilo.

šošovica na kari:
olej
1 cibuľa
1/2 ČL kari asia (obsahuje kurkuma, koriander, čierne korenie, muškátový kvet, nové korenie, hrebíček, kmín rímský, zázvor, škorica, kardamon, rozmarín, fenikel, pískavica, chilli)
1 stonka zeler
1/4 hrnčeka pór

1 petržlen
1 mrkva
1/2 hrnčeka červená šošovica, dobre premytá
na dochutenie ume ocot, tamari

Na oleji si speníme cibulku jemne osolenú, pridáme kari, nastruhanú zeleninu, šošovicu a podlejeme kúskom vody. Dusíme cca 15 min. Potom jemne rozmixujeme len pár častí k zahusteniu,Dochutíme ume a tamari.

Ryžu si uvarime s dobre premytým pšenom dokopy s kúskom morskej riasy a soľou.

Ľanové semienka si opečieme nasucho.posypeme ním porciu.

Šalát z kalerábu

1 nastrúhaný kaleráb
2 strúčiky cesnak
1 tofunéza
1PL ume ocot
kôpor, alebo pažítka

Nastrúhaný kaleráb si zmiešme s prelisovaným cesnakom, tofunézou, ume octom a kôprom, alebo pažítkou, Ochutnáme, dochutime.

Tanier dozdobíme kvasenou zeleninou, pickles. posypeme semienkami. Ak si pickles neviete pripraviť, recept pridám :-)

Dobrú chuť!