Blog

Tiramisu

Tiramisu

Tiramisu

Priznám sa, že mi napadli až 3 varianty akými by bol tento zákusok chutný a prospešný, no zvolila som ten najmenej náročnejší na čas. Tí, ktorí máte knihu, plnku môžete zamenit za amasaké pridaním mirinu a cara.(Recept Pavlova torta) Dalšia varianta pšenová plnka,(recept plnky orechovej rolády) tiež pridať len mirin a caro podľa chuti. No ja som na rýchlo zvolila kešu plnku. Zákusok bol za 20 min. v chladničke.

Suroviny:
korpus:
1 hrnček ovsená múka, alebo pomleté ovsené vločky, alebo zomletý ovos
2 PL mandľové maslo
1 PL sezamový olej
4 PL kukuričný slad
1 ČL tamari
1 PL mirin

Všetko premiešať. Mala by vzniknúť hruda cesta, ktoré roztlačíme do tortovej formy. Ak sa vám zdá redšie prisypte múku.

Plnka:
2 hrnčeky kešu orechov
1ČL škorice
1,5 hrnček rastlinné mlieko
5 PL kukuričný slad
1/2 hrnčeka kakaové maslo
2 PL mirin
2PL caro
1/2 ČL tamari

Všetko rozmixujeme v mixéri, ochutnáme, ak vám treba, pridajte si slad a vlejte do formy.
Na vrch poukladáme detské piškóty bez cukru(moje boli i bezlepkové), ktoré môžete pofrkať mirinom a posypať škoricou, alebo karobom. Namiesto piškót môžete vyšľahať šľahačku z tuhej časti kokosovej smotany z plechovky a posypať škoricou. Nechajte stuhnúť v chladničke, najlepšie cez noc. Dobrú chuť!