Blog

Batátovo pšenova kaša s údeným tempehom al la pečené rebierko

Batátovo pšenova kaša s údeným tempehom al la pečené rebierko

Batátova kaša

1 hrnček premyté pšeno uvarené s morskou riasou Kombu cca 2cm a soľou v 2,5 hrnčeka vody s pokrájaným 1 veľkým batátom. Varíme do zmäknutia potom rozmixujeme tyčovým mixérom, zriediť možeme rastlinným mliekom a dochutiť Tamari a 1 lyžicou ume octa.

Marináda na tempeh

1 PL slad
1 PL tamari sojova fermentovana omáčka
1ČL červená mletá paprika
1ČL mletá rasca
2 strúčiky cesnak
2 PL olej

všetko rozmiešame a pridáme nakrájaný tempeh (môžete ho nakrájať na rebierka) nechajte 2 hodiny marinovať a potom opečte na panvici

Podávame s kašou a uvarenou nastrúhanou cvikľou do ktorej sme pridali na oleji oprazene mesiačiky 1 cibule, alebo šalotky s 2 strúčikmi cesnaku a zakvapkáme liečivými potravinami - tamari a ume octom. Posypeme vňaťkou a oparaženými semiačkami.

Prajem dobrú chuť!