Blog

Šošovicovo hubové fašírky, pšenovo -karfiolova kaša

Šošovicovo hubové fašírky, pšenovo -karfiolova kaša


Aký máte názor na zemiaky? Jedávate ich často? a počas celého roka? a zemiakový škrob? Pozeráte na etikety keď kupujete deťom napr detské výživy? Čím sú poniektoré zahustené? Bolia vás kĺby? Nuž.. Budúci týždeň sa na zemiaky pozrieme bližšie.

Pre tých, ktorí už to, čo o nich vedia, dnešný recept.Kaša zo pšena a karfiólu s cibuľkou chutí skoro ako zemiaková. Hovorím skoro, lebo chutí ešte lepšie. Recept zatiaľ nezverejním, nájdete ho v časopise Balans. Neskôr ho pridám na web. Pečená zelenina podľa vlastného výberu(cvikla, mrkva, tekvica, cibuľa, cuketa..), ktorá nám zaistí zásadotvornosť porcie..Stačí tamari a olivový olej, pre pestrosť nejaké bylinky, rozmarin, alebo tymián.

Šošovicové fašírky:
1 hrnček varenej hnedej šošovice so saturejkou, alebo riasou
olej
cibuľa
hrsť šampiňony (výborny antioxidant ako všetky huby)
1/2 lyžičky maha korenie (rasca, koriander, horčičné semiačka)
2 strúčiky cesnak
3-4 PL tamari
pohánková múka na zahustenie cca hrnček, pridávajte ale postupne.
petržlenová vňať, sezamové, konopné slnečnicové semiačka

Na oleji si speníme osolenú cibuľu, pridáme na drobno nakrájané šampiňóny, maha korenie, pretlačený cesnak, opražíme. Po opražení pridáme uvarenú šošovicu a semiačka. Odstavíme, necháme kúsok vychladnúť, primiešame tamari, semiačka, vňať a pohánkovú múku, tak aby sa nám vytvorila hruda cesta. Mokrými rukami tvarujeme fašírky, ktoré dáme na plech vystlaný papierom na pečenie, vrch potrieme olejom, aby boli chrumkavé a posypeme semiačkami, alebo opekáme na panvici v oleji. V rúre pečieme cca 20-25 min pri 180 st. Dobrú chuť!