Blog

Famózne soté z bielej fazule a kyslej kapusty s čerstvým kôprom

Famózne soté z bielej fazule a kyslej kapusty s čerstvým kôprom


Suroviny:
olej
1 cibuľa
mletá rasca
1 hrnček uvarených bielych fazúľ so saturejkou, alebo majoránkou
1 hrnček kyslej kapusty
rastlinná smotana
čerstvý kôpor
soľ
1 lyžica kuzu, alebo arrow škrob, môže byť i kukuričný bio
2-2,5 hrnčeky vody
jačmenné krúpky varené s morskou riasou, alebo iná obilnina
maslova tekvica a cvikla upečená s tamari a olivovým olejom

Na oleji si speníme osolenú cibuľku, pridáme uvarené biele fazule, rascu, kyslú kapustu a podlejeme vodou. Dusíme do mäkka. Keď kapusta zmäkne, zahustíme škrobom rozmiešanom v 1/4 hrnčeka studenej vody. Zjemníme rastlinnou smotanou. Odstavíme a dochutíme soľou, pridáme nasekaný čerstvý kôpor. Podávame s obilninou a pečenou zeleninou. Ak nemáte doma kôpor, pridajte roztlačený cesnak 2ks, spolu s fazuľkou.