Blog

Marlenkové guľky

Marlenkové guľky

Ostali nám doma nejaké medovníčky. A tak som ich zomlela a spravila z nich guľky na spôsob marlenky. Na ich výrobu si ale musíte pripraviť domácu verziu zdravšieho karamelu.
Suroviny:
125g pomletých medovníkov, alebo iné suché vianočné pečivo, ale v tom prípade pridajte 1/2 ČL mleté perníkové korenie.
1/2 hrnček kešu maslo
1/2 ČL tamari sojova
2 PL mirin (nemusí byť)
3PL mleté orechy
4 PL vychladnutého karamelu (1 varecha ryžový sirup zalejeme 1/2 hrnčeka rastlinného mlieka napr kokosové, mandľové. Sirup rozpustime v mlieku a varíme na miernom ohni cca 1 hodinu, podľa požadovanej hustoty, chladom karamel ešte zhustne)

Všetky suroviny si zmiešame, zmes necháme stuhnúť a tvarujeme guľky, ktoré obalíme v mletých orechoch. Do stredu možete vložiť i kúsok stuhnutého karamelu. No nemusí byť. Sú fajné i bez toho. Dobrú chuť!