Blog

Mungo fazulky s cvikľou, špaldové kernotto, dusená brokolica, šalát z bielej redkovky s rukolou

Mungo fazulky s cvikľou, špaldové kernotto, dusená brokolica, šalát z bielej redkovky s rukolou
Mungo fazulky s cvikľou, špaldové kernotto, dusená brokolica, šalát z bielej redkovky s rukolou

Mungo fazuľky s cvikľlou

olej
1 cibuľa
korenie vegoš
mletá rasca
1 nastrúhaná surová cvikľa
1/2 hrnčeka uvarené mungo fazuľky so saturejkou
ume ocot

Na oleji si speníme mierne osolenú cibuľku, pridáme nastrúhanú cvikľu, koreniny, podlejeme trochou vody a dusíme do mäkka. Do mäkkej cvikle pridáme uvarené mungo fazuľky odstavíme a dochutíme ume octom.

Brokolicu rozobeireme na malé kúsky, umyjeme, podlejeme trochou vody a s kúskom soli dusíme do mäkka, cca 10 min.

Šalát z bielej redkovky(nastrúhaná redkovka, rukola, 1 strúčik cesnak, biely jogurt sojade, 1PL umeocot, zmiešame a podávame.

Kyslej chuti sa na jar nebránime, tú má pečeň, ktorá je práve oslabená najradšej. Spriechodní žlčník a uvoľní pečeň.

Ak máte naklíčené semienka,alebo divokú zeleninu z prírody, alebo iné semienka, posypte nimi porciu,


Dobú chuť!.