Blog

Pšenové rafaello

Pšenové rafaello

200g pšena, 500g vody,hrsť hrozienok, hrsť datlí, 2 hrste kešu oriešky, kokosová múka na zahustenie, slad, vanilka Bourbon, 1 PL Tamari sojová, mirin,alebo kúsok rumu,kokos na obalenie, mandle do vnútra

Kešu oriešky si namočíme do vody na 5 hodín. Potom scedíme. Pšeno si dôkladne prepláchneme,aby nebolo horké, uvaríme so štipkou soli a hrozienkami.
Polovychladnuté rozmixujeme. Kešu si rozmixujeme s datlami. Zmiešame so pšenom, pridáme slad a mirin podľa chuti, tamari,vanilku a zahustíme kokosovou múkou podľa potreby na cesto, tak , aby sme vedeli tvarovať guľky, do ktorých skryjeme ošupanú, sparenú mandľu. Obalíme v kokose.

Pšeno - . Pšeno je nesmierne bohaté na množstvo vitamínov (najmä vitamínov skupiny B). Obsahuje
tiež veľa minerálnych látok, z nich predovšetkým železo a fosfor. Zlepšuje celkovú výdrž a výkon
organizmu, podporuje dobitie nášho organizmu novou energiou, pokiaľ bývate často unavení,
máte pocit slabosti, nedostatku sily a energie. Rovnako je pšeno vhodné aj pri problémoch s
trávením (najmä pri dehydratácii hrubého čreva, problémoch s citlivým trávením). Je vhodné aj
pre celiatikov,

mandle-– jedny z mála orechov, ktoré majú zásaditú povahu, preto sú veľmi cenné v tradičnej
indickej medicíne. Podporujú vylučovanie hlienu, tlmia kašeľ, zlepšujú priechodnosť čriev,
posilňujú tiež funkciu pľúc a pôsobia proti zápche.

kešu- obsahujú minerály, draslík, horčík,
vápnik, mangán, vitamíny skupiny B. Zlepšujú kvalitu vlasov, nechtov, pokožky