Blog

Zimný šalát

Zimný šalát


1/2 čínska kapusta, alebo rukola
1 červená cibuľa
1 hrnček tekvica hokaidó
hrsť ružičkový kel
1 batat, môže byť cvikla
1/2 hrnčeka uvarená fazuľka mungo, alebo adzuki, alebo tofu bio
olivový olej bio
tamari sójová omáčka
tymián
1 hrnček varená pohánka - nemusí byť
tahini zálievka (tahiny pasta, citrónová šťava, voda, soľ)
na sucho opražené tekvicové, slnečnicové , konopné semiačka a sezam

Tekvicu, kel, batat a cviklu nakrájame na ľubovoľnú veľkosť. Polejeme olejom, tamari sójovu a tymianom. Zmiešame a dáme piecť do rúry na 180st. do mäkka, cca 20 min. Čínsku kapustu a cibuľu si nakrájame, pridáme k nej uvarenú fazuľku, pohánku, upečenú zeleninu, premiešame, polejeme tahini zálievkou a posypeme semiačkami. Ozdobíme chilli papričkami, kto má rád. Dobrú chuť!