Blog

Domáca zdravá tyčinka Bounty

Domáca zdravá tyčinka Bounty



1 hrnček Kokosová múka alebo 2 hrnčeky kokos
1 hrnček kešu namočené min. hodinu vo vode
2 lyžice mirin( ryžové sladké víno
10 lyžíc slad, alebo ryžový sirup
1 lyžička tamari- fermentovaná sójová omáčka

Ak sme si zvolili kokos najprv ho rozmixujeme na kokosovú múku( niekedy treba mixér vypnúť počkať, aby sa neprehrial, chvíľu to potrvá), potom do nej pridáme odcedené kešu orechy, slad, tamari a rozmixujeme. Ak je hmota veľmi hustá, prilejeme kus kokosového alebo mandľového mlieka. Potom dosypeme ešte kokosovú múku podľa potreby, aby bola hmota tvarovateľná na guľky a pridáme Mirin. Ochutnáme, dochutíme, ak je treba. Tvarujeme guľky, alebo ak chceme tyčinky, vyložíme si srnčí chrbát papierom na pečenie a natlačíme do neho hmotu. Dáme do mrazničky stuhnúť. Po stuhnutí nakrájame tyčinky a obalíme v čokoláde. Držíme v uzavretej dóze v chladničke.
Čokoláda:
90% čokoláda, 3 lyžice sladu 1/2 lyžičky tamari, 1 kopcovita lyžica kokosový tuk, alebo ešte lepšia čokoláda je s pridaním tuku z kokosovej smotany z chladenej plechovky z chladničky- ztukovatelá časť. Roztopíme nad parou a v homogénnej čokoláde obaľujeme.
Kešu- . Obsahujú minerály, draslík, horčík, vápnik, mangán, vit. sk. B. Zlepšujú kvalitu vlasov, nechtov, pokožky
Kokos- jedna z potravín, ktoré vám môžu pomôcť v mnohých ohľadoch. Prospieva mozgu, pečeni aj tráveniu.
Mirin- vyrába sa kvasením ryže a používa sa výhradne k vareniu pre svoju viac sladkú ako alkoholovú chuť.
Tamari -podporuje trávenie, neutralizuje extrémne prekyslený organizmus, je vhodným dochucovadlom pre celiatikov