Blog

jarný obed plný živín

jarný obed plný živín
Dnešný jarný obed plný živín - kvasená kapusta, čerstvá žihľava, šampiňóny, cuketa, cesnak.. proste zdravá maškrta . Od včera mi ostalo pšeno a kernotto. Vždy hovorím,že obilninu a strukovinu nevyhadzujte, v chladničke vás počká a na druhý deň vykúzlite úplne iné a rovnako skvelé jedlo.

1 hrnček uvareného pšena a kernotta, alebo iná obilnina
1 hrnček kvasená kapusta
2 cesnak
hrsť šampiňóny - ja som dala hnedé
olej
cibuľa
mletá rasca
1 údené tofu bio
1 cuketa
1 hrnček brokolica nakrájaná
tamari
žihľava nasekaná a iné dostupné bylinky

Na oleji si opražíme kocky tofu, úplne do chrumkava, potom pridáme mesiačiky cibule a opražíme. Nakrájané šampiňóny, cesnak,mletú rascu, nastrúhanú cuketu, brokolicu opekáme do mäkka. Na koniec pridáme nasekanú žihľavu, sparíme ju a odstavíme, dochutíme tamari a primiešame k obilnine, Hrnček kyslej kapusty len primiešame, aby sme zachovali všetky živiny. Ozdobíme bylinkami, semienkami. Faaaakt výborné a výživné a hlavne rýchle jedlo. Prajem vám
Dobrú chuť!