Blog

Cuketovo Fazuľový prívarok s kašou

Cuketovo Fazuľový prívarok s kašou

Na prípravu kaše potrebujeme:
 
1 hrnček dobre prepláchnuté pšeno (odtekajúca voda musí byť číra)
2.5  hrnček voda
hrnček nakrájaného karfiólu
2 lyžice olej
1 cibuľa
1 cm morska riasa kombu
soľ
rastlinné mlieko napr. cícerové, sójové, ryžové.. 
 
Pšeno si dokladne prepláchneme, aby nebolo horké. Zalejeme 2,5 hrnčeka vody, pridáme riasu, štipku soli a varíme, najlepšie v tlakovom hrnci, kedy to trva cca 10-15 min.
Na oleji si speníme osolenú cibuľku, pridáme nakrájaný karfiól a opekáme do mäkka. Uvarené pšeno zmiešame s opraženým karfiólom, rozmixujeme tyčovým mixérom. Želanú konzistenciu kaše nariedime rastlinným mliekom a dochutíme soľou.
 
Fazuľkovo cuketový prívarok
 
Potrebujeme:
 
olej
1 cibuľa
1 nakrájaná cuketa
2 petržleny
1/2 lyžička soľ
1/2 lyžička tymián
1/2 hrnčeka uvarená fazuľka adzuki
na dochutenie :
ume ocot
sójová omáčka Tamari
 
Na oleji si speníme posolenú cibuľku, pridáme nakrájanú cuketu a petržlen, prdáme tymián, opražíme,  podlejeme trochou vody cca 1 hrnček (aby sme nemuseli zahusťovať po rozmixovaní) a dusíme do zmäknutia petržlenu 15 minút. Po zmäknutí zmes odstavíme, rozmixujeme, dochutíme ume ocotm a sójovou Tamari omáčkou. Pridáme do nej uvarené adzuki fazuľky a podávame s kašou. Fazuľky si dopredu namočíme, uvaríme so saturejkou alebo morskou riasou, ktorá nám zabezpečí nie len lepšiu stráviteľnosť, ale i skráti čas varenia. Nezabudnite, hlavne teraz v zimných mesiacoch, ozdobiť tanier kvasenou zeleninou, ktorá vám dodá prírodnú dávku probiotík a ku každému jedlu sa znamenite hodí.
 Dobrú chuť!