Blog

Fazuľová nátierka

Fazuľová nátierka

1 hrnček uvarených bielych fazúľ

 2 lyžice olej

1 cibuľa

1/2 hrnčeka tekvica hokaidó(alebo maslovú)

štipka kurkuma

1/2 lyžička sladká paprika

1/2 mletá rasca a tymián

1cm nastrúhaný vyžmýkaný zázvor

1 lyžica Tamari omáčka

1 lyžica Tahini pasta

šťava z jedného citróna

 

Fazulu si dopredu namočíme, varíme pre uľahčenie trávenia so saturejkou, alebo ktoroukoľvek morskou riasou. Na oleji si speníme osolenú polku cibule, pridáme kurkumu, tymián a a na kocky nakrájanú tekvicu hokaidó, opečieme do mäkka. po zmäknutí pridáme papriku, opražime a vlejeme do mixéra. Spolu s fazuľou, tahiny, citrónovou šťavou a šťavou zo zázvora rozmixujeme na hladkú masu. Do hotovej nakrájame druhú polku cibuľky, prípadne dochutíme tamari, alebo citr. šťavou a necháme vychladnúť.Servírujeme na kváskovom chlebe. 

Dobrú chuť!

Tahini -  dokonalým zdrojom vitamínov a minerálov. Je bohatá na železo, horčík, vápnik, mangán, meď a fosfor. Ani omega 3 a 6 mastné kyseliny v jej zložení nechýbajú, čo je obrovské plus

kurkuma - má protizápalový efekt a podporuje optimálne mozgové funkcie, posilňuje imunitu a kardiovaskulárny systém

zázvor - priaznové účinky na srdce a trávenie, potláča pálenie záhy