Cvikľový brownie

Velkosť do tortovej formy priemer 25cm
2 menšie cvikle
1,5 hrnček špaldová múka
šťava z 1 citróna, alebo 1 dcl ovocienky alebo jablčný koncentrát
8 lyžíc slad(kukuričny, ryžový, sladenka)
hrsť datlí
1 lyžička bio prášok do pečiva bez fosfátov
1 lyžica Tamari sójová omáčka
4 lyžice karob, alebo 3 lyžice kakao
2 lyžice kokosový olej
1 hrnček rastlinné mlieko - mandľové
hrsť hrozienok
hrsť sušené slivky
1ČL korenie do múčnikov
1ČL škorica
na potretie džem bez cukru
80% čokoláda rozpustená nad parou s 2 lyžicami sladu, lyžička Tamari a 2 lyžice kokosový olej
alebo 1/4 hrnek kávová hmota, 1/4 hrnček kávové maslo, lyžička Tamari, 2 PL slad, alebo ryžový sirup
Spodnú časť formy si vystleme papierom na pečenie. Celú formu vymastíme trochou oleja a pomúčime pohánkovou múkou. Múku, prášok do pečiva a karob si zmiešame dokopy. Cviklu a hrušku nastrúhame na jemno, pridáme hrozienka, slad, rozmixované datle, ktoré rozmixujeme s citrónovou šťavou.Tamari a kokosový olej. Mokré a suché ingrediencie zmiešame dokopy a cesto vylejeme do formy. Pečieme pri 180 stupnoch cca 30 min. Po 30 minútach skúsime pichnuť do korpusu špajdlou.
Ešte teplý korpus potrieme džemom, a polejeme rozpustenou čokoládou zmiešanou so sladom a kokosovým olejom.
Dobrú chuť!
Cvikla - reguluje krvný obeh, čistí pečeň a obličky. Farbivo betaín podporuje tvorbu pečeňových buniek, lieči ekzémy.Obsahuje málo kalórií, preto je vhodná aj pri diétach a tiež detoxikuje organizmus.Obsahuje meď, zinok, jód, kremík a vitamín E. Táto zmes látok sa postará o pevné, krásne nechty a vlasy aj pružnú pokožku.
Karob- v porovnaní s kakaom má znížený obsah tuku a zvýšený obsah vápnika