Blog

Cvikľový brownie

Cvikľový brownie

 Velkosť do tortovej formy priemer 25cm

 

2 menšie cvikle

1,5 hrnček špaldová múka

šťava z 1 citróna, alebo 1 dcl ovocienky alebo jablčný koncentrát

8 lyžíc slad(kukuričny, ryžový, sladenka)

hrsť datlí

1 lyžička bio  prášok do pečiva bez fosfátov

1 lyžica Tamari sójová omáčka

4 lyžice karob, alebo 3 lyžice kakao

2 lyžice kokosový  olej

1 hrnček rastlinné mlieko - mandľové

hrsť hrozienok

hrsť sušené slivky

1ČL korenie do múčnikov

1ČL škorica

 

na potretie džem bez cukru

80% čokoláda rozpustená nad parou s 2 lyžicami sladu, lyžička Tamari a 2 lyžice kokosový olej

alebo 1/4 hrnek kávová hmota, 1/4 hrnček kávové maslo, lyžička Tamari, 2 PL slad, alebo ryžový sirup

 

Spodnú časť formy si vystleme papierom na pečenie. Celú formu vymastíme trochou oleja a pomúčime pohánkovou múkou. Múku, prášok do pečiva a karob si zmiešame dokopy. Cviklu a hrušku nastrúhame na jemno, pridáme hrozienka, slad, rozmixované datle, ktoré rozmixujeme s citrónovou šťavou.Tamari a kokosový olej. Mokré a suché ingrediencie zmiešame dokopy a cesto vylejeme do formy. Pečieme pri 180 stupnoch cca 30 min. Po 30 minútach skúsime pichnuť do korpusu špajdlou. 

 Ešte teplý korpus potrieme džemom, a polejeme rozpustenou čokoládou zmiešanou so sladom a kokosovým olejom.

Dobrú chuť!

 

 Cvikla -  reguluje krvný obeh, čistí pečeň a obličky. Farbivo betaín podporuje tvorbu pečeňových buniek, lieči ekzémy.Obsahuje málo kalórií, preto je vhodná aj pri diétach a tiež detoxikuje organizmus.Obsahuje meď, zinok, jód, kremík a vitamín E. Táto zmes látok sa postará o pevné, krásne nechty a vlasy aj pružnú pokožku. 

 

Karob-  v porovnaní s kakaom má znížený obsah tuku a zvýšený obsah vápnika