Blog

Pohánka s kyslou kapustou a adzuki

Pohánka s kyslou kapustou a adzuki

1 hrnček pohánky, alebo pšena

2 hrnčeky vody

morska riasa Wakame

soľ

1 hrnček kysla kapusta

1/2 hrnčeka uvarených fazúľ adzuki(varíme so saturejkou a  dopredu namočenú)

1 lyžica slad

olej 

1 cibuľa

1 údený tempeh

 

Pohánku, alebo pšeno si premyjeme, zalejeme vodou, osolíme a varíme s morskou riasou Wakame.Najlepšie v tlakovom hrnci za pár minút do mäkka.

Fazuľku dopredu namočenú preplácheme a uvaríme do mäkka spolu s 1/2 lyžičky saturejky, ktorá nám uľahčí trávenie strukoviny. 

Na oleji si opražíme tempeh,nakrájaný na malé kocky, úlne do chrumkava( chuť podobná škvarkám). Potom pridáme na platky nakrájanú cibuľu, osolíme a opražime. Pridáme kyslú kapustu a slad. Kapustu o všetkymi ingredienciami pražíme do mäkka. Ked je pohánka, mäkka, pridáme do nej dusenú kapustu a uvarené fazuľky a podávame.

Dobrú chuť!

 

morská riasa Wakame- a je bohatá na vápnik a obsahuje väčšie množstvo vitamínu B. Posilňuje činnosť pečene a žlčníka. Pomáha čistiť krv, zlepšuje krvný obeh a tým napomáha pri zlepšení  srdečných chrôb. Ponúka nám podporu pre krásne vlasy, zabraňuje ich šediveniu.


tempeh- na báze veľmi kvalitnej sóje, kultivovaný kultúrou plesne Rhizopus oryzao. Je bohatý na bielkoviny, železo, fosfor, vápnik, horčík, vitamíny radu B, aj s vit B12 a obsah kyseliny listovej. Vhodný pre športovcov, ale i gurmánov. Je ľahko stráviteľný a využiteľný vo veľkej miere. Na jedálnom lístku by nemal chýbať.