Pohánka s kyslou kapustou a adzuki

1 hrnček pohánky, alebo pšena
2 hrnčeky vody
morska riasa Wakame
soľ
1 hrnček kysla kapusta
1/2 hrnčeka uvarených fazúľ adzuki(varíme so saturejkou a dopredu namočenú)
1 lyžica slad
olej
1 cibuľa
1 údený tempeh
Pohánku, alebo pšeno si premyjeme, zalejeme vodou, osolíme a varíme s morskou riasou Wakame.Najlepšie v tlakovom hrnci za pár minút do mäkka.
Fazuľku dopredu namočenú preplácheme a uvaríme do mäkka spolu s 1/2 lyžičky saturejky, ktorá nám uľahčí trávenie strukoviny.
Na oleji si opražíme tempeh,nakrájaný na malé kocky, úlne do chrumkava( chuť podobná škvarkám). Potom pridáme na platky nakrájanú cibuľu, osolíme a opražime. Pridáme kyslú kapustu a slad. Kapustu o všetkymi ingredienciami pražíme do mäkka. Ked je pohánka, mäkka, pridáme do nej dusenú kapustu a uvarené fazuľky a podávame.
Dobrú chuť!
morská riasa Wakame- a je bohatá na vápnik a obsahuje väčšie množstvo vitamínu B. Posilňuje činnosť pečene a žlčníka. Pomáha čistiť krv, zlepšuje krvný obeh a tým napomáha pri zlepšení srdečných chrôb. Ponúka nám podporu pre krásne vlasy, zabraňuje ich šediveniu.
tempeh- na báze veľmi kvalitnej sóje, kultivovaný kultúrou plesne Rhizopus oryzao. Je bohatý na bielkoviny, železo, fosfor, vápnik, horčík, vitamíny radu B, aj s vit B12 a obsah kyseliny listovej. Vhodný pre športovcov, ale i gurmánov. Je ľahko stráviteľný a využiteľný vo veľkej miere. Na jedálnom lístku by nemal chýbať.