Blog

Krúpkovo pohánková polievka

Krúpkovo pohánková polievka

 

olej 
1 cibuľa
1/2 lyžička sladká paprika
1/2 lyžička majoránka
1/2 kurkuma
1 bobokový list
1 hrnčkek hokaidó
1/2 hrnček mrkva
1/2 hrnček petržlen
1/2 hrnček namočená fazuľka adzuki
1/2 hrnčeka jačmenné krúpky s  pohánkou (namočené)
1 cm morská riasa wakame 
ume ocot
soľ
tamari
1 lyžica arrow, alebo kuzu škrob
hrnček  voda
 
Na oleji si speníme osolenú cibuľku, pridáme na kocky nakrájanú zeleninu, koreniny(paprika,bobokový list kurkuma), morskú riasu,opražíme. Potom pridáme namočenú a odcedenú fazuľku i obilninu, podlejeme vodou, cca 3cm nad surovinami a dusíme cca 20 min. Po zmäknutí fazuliek a obilniny, zahustíme škrobom, rozmiešaným v hrnčeku studenej vody, uvedieme do varu a odstavíme. Dochutíme lyzicou ume octu a sójovou omáčkou tamari podľa chuti. Dorú chuť!
 

adzuki - kráľovná fazule, je liečivom hlavne pre obličky. Výborna je i na reguláciu stolice a pomáha regulovať menštruáciu. Pravidelná konzumácia je prevenciou proti všetkým ochoreniam obličiek, vrátane onkologických.


jačmčnné krúpky - odhlieňovacia schopnosť, podporujú trávenie, prečisťujú ho, normalizujú cukor v krvi a dokážu odstrániť vysoký cholesterol