Blog

Šošovicová kyslá s krupkami a batátom

Šošovicová kyslá s krupkami a batátom

Vynikajúca šošovicová kyslá polievka s krúpkami, určite sa po nej rýchlo zapráši.

olej

cibuľa

údená paprika

1/2 údený tempeh

1 hrnček šošovica

1hrnček kúpky, alebo kernotto

2 bataty

rastlinná smotana

1/2 ČL nesodík - bio vegeta bez soli od davidka

hrsť šampiňóny

1hrnček maslová tekvica

umeocot, tamari


Na oleji si opečieme do chrumkava na kocky nakrájaný tempeh, keď je chrumkavý pridáme cibuľu, opečieme, pridáme šampiňóny, alebo vopred namočené sušené huby, na kocky nakájanú maslovú tekvicu, údenú papriku, dopredu namočenú šošovicu, krúpky, nesodík. Všetko podlejeme vodou  cca 2 hrnčeky a dusíme do mäkka. Batáty si uvaríme osobitne do mäkka a potom ich v kúsku vody rozmixujeme na hustú kašu. Pridáme do polievky a zjemníme smotanou, Odstavíme a dochutíme ume octom a tamari.

Dobrú chuť!