Šošovicová kyslá s krupkami a batátom
Vynikajúca šošovicová kyslá polievka s krúpkami, určite sa po nej rýchlo zapráši.
olej
cibuľa
údená paprika
1/2 údený tempeh
1 hrnček šošovica
1hrnček kúpky, alebo kernotto
2 bataty
rastlinná smotana
1/2 ČL nesodík - bio vegeta bez soli od davidka
hrsť šampiňóny
1hrnček maslová tekvica
umeocot, tamari
Na oleji si opečieme do chrumkava na kocky nakrájaný tempeh, keď je chrumkavý pridáme cibuľu, opečieme, pridáme šampiňóny, alebo vopred namočené sušené huby, na kocky nakájanú maslovú tekvicu, údenú papriku, dopredu namočenú šošovicu, krúpky, nesodík. Všetko podlejeme vodou cca 2 hrnčeky a dusíme do mäkka. Batáty si uvaríme osobitne do mäkka a potom ich v kúsku vody rozmixujeme na hustú kašu. Pridáme do polievky a zjemníme smotanou, Odstavíme a dochutíme ume octom a tamari.
Dobrú chuť!
