Blog

Amarantové široké rezance s kalerábom a škvarkami

Amarantové široké rezance s kalerábom a škvarkami

Túto kombináciu milujem.  Kompletný výživný a rýchly obed, ktorým posilníte a vyživíte celý organizmus. Ak si k nemu doprajete i šalát z kozej  nohy s kvetmi sedmokrásky, alebo fialky, porciu nie len obohatíte o jarný zdroj energie, ale  potešíte i oči.


Suroviny:
olej
1 cibuľa
amarantové široké rezance
3 nastrúhané kaleráby
soľ
4 farebné korenie do mlynčeka
1 údené tofu
jarné bylinky


Na oleji si do chrumkava opražíme na kocky nakrájané údené tofu, vzniknuté škvarky vyberieme a na oleji opražíme cibuľku, pridáme nastrúhaný kaleráb, osolíme, okoreníme a opražíme do mäkka. Zmiešame s uvarenými rezancami, posypeme škvarkami a bylinkami. 
Dobrú chuť!

  • Amarant:
  • Podporuje obranyschopnosť organizmu a imunitný systém.
  • Je výbornou prevenciou pred kardiovaskulárnymi ochoreniami - znižuje vysoký cholesterol.
  • Podporuje činnosť mozgu.
  • Prečisťuje hrubé črevo od nečistôt. pomáha dokonca aj pri rakovine hrubého čreva.
  • Zlepšuje trávenie.
  • Prevencia osteoporózy.
  • Má pozitívny účinok pri chudnutí. Urýchli metabolizmus a zabezpečí, aby telo chudlo zdravo.