Blog

Ranná kaša mletá zo 4 zŕn podľa ročného obdobia

Ranná kaša  mletá zo 4 zŕn podľa ročného obdobia

Ranná kaša namletá zo špaldy, ciroku, tmavého teffu, a celozrnnej ryže. Zasypana mletým makom a mandľovou múkou, teda najemno zomletými mandľami, poliata kukuričným sladom, mirinom -japonskym ryžovým vínom a posypanou škoricou. Raňajky bez jednoduchého cukru, na ktorých si určite znamenito pochutíte. Liečivé účinky jednotlivých zŕn nájdete v eshope v popise obilnín, popr. rannej krupice. 

Plnka z mandlí s pridaním  Tamari je výborná len tak obalená v čokoláde ako guličky  napr i na Veľkú noc.

WIld orange- veľmi užitočný pri zabezpečení rovnováhy zadržania vody v tele, napomáha pri obezite a detoxikácii v tele. Tiež sa osvedčil pri pálení záhy.

1/2 hrnčeka ranná krupica

1/4 hrnčeka mandľová múka

1 kvapka wild orange doterra

1PL mirin

kukurčný slad podľa chuti

1/2 ČL tamari

škorica mletá

 600 ml rastlinné mlieko


V mlieku  s trochou tamari si uvaríme kašu postupným prisypaním krupice, podľa želanej hustoty. Vylejeme do taniera posypeme metým makom, mandľami,  ktoré sme si zmiešali so sladom, kvapkou  liečivého esenciálneho oleja a mirinu.No a cele zasypeme škoricou a polejeme sladom podľa chuti, Dajte vedieť ako chutilo. 

Dobrú chuť!