Ranná kaša mletá zo 4 zŕn podľa ročného obdobia

Ranná kaša namletá zo špaldy, ciroku, tmavého teffu, a celozrnnej ryže. Zasypana mletým makom a mandľovou múkou, teda najemno zomletými mandľami, poliata kukuričným sladom, mirinom -japonskym ryžovým vínom a posypanou škoricou. Raňajky bez jednoduchého cukru, na ktorých si určite znamenito pochutíte. Liečivé účinky jednotlivých zŕn nájdete v eshope v popise obilnín, popr. rannej krupice.
Plnka z mandlí s pridaním Tamari je výborná len tak obalená v čokoláde ako guličky napr i na Veľkú noc.
WIld orange- veľmi užitočný pri zabezpečení rovnováhy zadržania vody v tele, napomáha pri obezite a detoxikácii v tele. Tiež sa osvedčil pri pálení záhy.
1/2 hrnčeka ranná krupica
1/4 hrnčeka mandľová múka
1 kvapka wild orange doterra
1PL mirin
kukurčný slad podľa chuti
1/2 ČL tamari
škorica mletá
600 ml rastlinné mlieko
V mlieku s trochou tamari si uvaríme kašu postupným prisypaním krupice, podľa želanej hustoty. Vylejeme do taniera posypeme metým makom, mandľami, ktoré sme si zmiešali so sladom, kvapkou liečivého esenciálneho oleja a mirinu.No a cele zasypeme škoricou a polejeme sladom podľa chuti, Dajte vedieť ako chutilo.
Dobrú chuť!