Blog

Jarný plnený wrap

Jarný plnený wrap

Suroviny

·        500 g špaldovej celozrnnej múky (pohánková)

·        250 ml teplej vody

·        2 lyžice olej bio

·        1 lyžica ľanové vločky, alebo iné semienka(nemusí byť)

      1 lyžička rasca


Plnka:

·        1 údený nastrúhaný tempeh

·        1 cibuľa

·        olej

·        1 nastrúhaná cuketa

·        Tamari sójová omáčka, ume ocot

·        Tahini omáčka(1/2 pohára tahini pasta, soľ, citrónová šťava, voda- všetko zmiešať)

·        Čerstvá zelenina podľa výberu a sezóny čo záhradka a lúka poskytne(uhorka, paprika, chilli, paradajky, červená cibuľa, čínska kapusta, reďkovka, rukola, kozia noha, sedomkráska, fialka, púpavové listy, pažítka..)


 

Zo surovín na cesto si spravíme bochník. Vodu prilievame postupne, nakoľko každá značka  má inú savosť, (ja si meliem zrno). Vypracujem teda nelepivý bochník a necháme ho chvíľu odpočívať. Rozkrájame si ho a na pomúčenej doske vaľkáme okrúhle wrapy, ktoré si opečieme na suchej panvici na miernom ohni. Keď začne vydúvať bubliny, otočíme na opačnú stranu.  Na oleji si speníme osolenú cibuľu, pridáme nastrúhaný tempeh, cuketu a opražíme do mäkka. Dochutíme Tamari a ume a odstavíme.

Hotový wrap potrieme tahini omáčkou, ktorú sme si pripravili zmiešaním všetkých surovín na homogénnu zmes. Na tú roztrieme zmes cukety a tempehu a nozdobíme nakráanou zeleninou a zvinieme. Sú naozaj famózne  s akoukoľvek zeleninou. Dobrú chuť!