Jarný plnený wrap

Suroviny
·
500 g špaldovej celozrnnej múky
(pohánková)
·
250 ml teplej vody
·
2 lyžice olej bio
· 1 lyžica ľanové vločky, alebo iné semienka(nemusí byť)
1 lyžička rasca
1 Plnka:
·
1 údený nastrúhaný tempeh
·
1 cibuľa
·
olej
·
1 nastrúhaná cuketa
·
Tamari sójová omáčka, ume ocot
·
Tahini omáčka(1/2 pohára tahini pasta,
soľ, citrónová šťava, voda- všetko zmiešať)
· Čerstvá zelenina podľa výberu a sezóny čo záhradka a lúka poskytne(uhorka, paprika, chilli, paradajky, červená cibuľa, čínska kapusta, reďkovka, rukola, kozia noha, sedomkráska, fialka, púpavové listy, pažítka..)
Zo surovín na cesto si
spravíme bochník. Vodu prilievame postupne, nakoľko každá značka má inú savosť, (ja si meliem zrno).
Vypracujem teda nelepivý bochník a necháme ho chvíľu odpočívať. Rozkrájame
si ho a na pomúčenej doske vaľkáme okrúhle wrapy, ktoré si opečieme na
suchej panvici na miernom ohni. Keď začne vydúvať bubliny, otočíme na opačnú
stranu. Na oleji si speníme osolenú
cibuľu, pridáme nastrúhaný tempeh, cuketu a opražíme do mäkka. Dochutíme
Tamari a ume a odstavíme.
Hotový wrap potrieme
tahini omáčkou, ktorú sme si pripravili zmiešaním všetkých surovín na homogénnu
zmes. Na tú roztrieme zmes cukety a tempehu a nozdobíme nakráanou
zeleninou a zvinieme. Sú naozaj famózne
s akoukoľvek zeleninou. Dobrú chuť!