Blog

Štrúdla z lístkového cesta

Štrúdla z lístkového cesta

Receptov na zdravé štrúdle je niekoľko. Ťahané, lístkové, pivové, vinné, bezlepkové atď. Všetky chutia výborne. Dnes vám prinášam recept na domáce lístkové cesto.

cesto č. 1

150g  špaldová celozrnná múka

250g kokosový tuk, alebo alsan


cesto č. 2

350g špadovej celozrnnej

1/4 l vody

štipka soli


plnka:

1 hrnček mletý mak tmavý, alebo biely

1 hrsť hrozienok

4 PL mirin

2 PL kokosový tuk

ryžový sirup podľa chuti

3 jablká

štipka škorice

1 hrnček orechy

hrsť sušené slivky

práškový kukuričný slad


Cesto č. 1 vytvoríme z mäkkého masla a múky. Dáme do sáčku a necháme 2 hodiny v chladničke.

Cesto č. 2  vytvoríme a necháme tiež v chladničke v sáčku 2 hodiny.

Njprv vyvaľkáme cesto č.2 a následne cesto č.1, ktoré položíme na prvé cesto. Spolu ich rozvaľkáme nech sa spoja. pár krát poprekladáme a a rozvaľkáme. Posladáme a necháme do druhého dna v sáčku v chladničke. Potom ho už len rozvaľkáme na naplníme.

Posypeme makom, alebo orechami, polejem tukom, posypeme nakrájanými jablkami, hrozienkami pokvapkáme mirinom, posypeme škoricou, slivkami, polejem ryžovým sirupom a zvinieme. Po vrchu potrieme vodou  dáme piecť na 45 minút n 180 st.

Hotové posypeme práškovým sladom.

Dobrú chuť!