Štrúdla z lístkového cesta

Receptov na zdravé štrúdle je niekoľko. Ťahané, lístkové, pivové, vinné, bezlepkové atď. Všetky chutia výborne. Dnes vám prinášam recept na domáce lístkové cesto.
cesto č. 1
150g špaldová celozrnná múka
250g kokosový tuk, alebo alsan
cesto č. 2
350g špadovej celozrnnej
1/4 l vody
štipka soli
plnka:
1 hrnček mletý mak tmavý, alebo biely
1 hrsť hrozienok
4 PL mirin
2 PL kokosový tuk
ryžový sirup podľa chuti
3 jablká
štipka škorice
1 hrnček orechy
hrsť sušené slivky
práškový kukuričný slad
Cesto č. 1 vytvoríme z mäkkého masla a múky. Dáme do sáčku a necháme 2 hodiny v chladničke.
Cesto č. 2 vytvoríme a necháme tiež v chladničke v sáčku 2 hodiny.
Njprv vyvaľkáme cesto č.2 a následne cesto č.1, ktoré položíme na prvé cesto. Spolu ich rozvaľkáme nech sa spoja. pár krát poprekladáme a a rozvaľkáme. Posladáme a necháme do druhého dna v sáčku v chladničke. Potom ho už len rozvaľkáme na naplníme.
Posypeme makom, alebo orechami, polejem tukom, posypeme nakrájanými jablkami, hrozienkami pokvapkáme mirinom, posypeme škoricou, slivkami, polejem ryžovým sirupom a zvinieme. Po vrchu potrieme vodou dáme piecť na 45 minút n 180 st.
Hotové posypeme práškovým sladom.
Dobrú chuť!